Hoofdgerechten


Deze menukaart wisselt.
Wij willen u laten genieten van seizoensgebonden gerechten, ambachtelijk bereid met zoveel mogelijk producten uit onze regio.

 
 

Keuzemenu

3-gangen keuzemenu 28,50 p.p.
U kunt een keuze maken uit een aantal voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten
4-gangen keuzemenu 34,50 p.p.
U kunt een keuze maken uit een aantal soepen, voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten

 

Naast het keuzemenu serveren wij ook een seizoenskaart.

 

 

duurzaame visBrasserie Restaurant “bij Els” staat garant voor: Duurzame visserij inkoop die gebruik maakt van vistechnieken waarbij de kans op bijvangst sterk afneemt. De vissers respecteren de natuur onder water. Duurzame visserij is dus niet alleen noodzakelijk voor behoud van de vis, maar ook behoud van de vissector.

Visgerechten

( Geserveerd met aardappel- en groentegarnituur )

Duurzame verse vis (toeslag voor het keuzemenu 3,50)
Per dag kan het aanbod wisselend zijn, dit hangt mede af van onze toeleveranciers en de reserveringen van het restaurant
Dagprijs
Mosselen op klassieke wijze 19,50
Geserveerd met knoflook en cocktailsaus
Gegrilde gamba’s 21,50 (toeslag voor het keuzemenu 2,50)
van de “Big Green Egg”

Hoofdgerechten

(Geserveerd met aardappel- en groentegarnituur)

Ajam ketjap 16,50
Indonesisch kipgerecht, langzaam gegaard in een verse kruiden saus met ketjap en rijst
Rendang 17,50
Indonesische runderstoofpot, langzaam gegaard in een verse kruiden saus met kokosmelk, geserveerd met rijst
Schnitzel “bij Els” 18,00
Met spek, champignons, ui, tomaat en gegratineerd met kaas
Huisbereide Spareribs 19,00
Met knoflook en chilisaus
Rib Eye van Drents Weidevlees 19,50
Met een overheerlijke stroganoffsaus
Gebakken varkenshaas 19,00
Geserveerd met een appel-calvadossaus
Eendenborst 21,50 (toeslag voor het keuzemenu 2,50)
Geserveerd met een sinaasappelsaus en een vleugje truffel
Tournedos het beste stukje van het rund 27,50 (toeslag voor het keuzemenu 7,50)
Met in knoflook gebakken champignons

Vegetarische gerechten

Rissotto 18,50
Bospaddenstoelen, Parmezaanse kaas en een vleugje truffel
Noord Italiaanse kaas (dobbiaco) 17,50
Licht gesmolten met Topinambur een tomaatje en olijf

 

big green eggIn Brasserie Restaurant “bij Els” kunt u genieten van heerlijke gerechten van de Big Green Egg. Terug naar het koken op open vuur, dat is de Big Green Egg; het moderne antwoord op een meer dan 3000 jaar durende zoektocht naar het ultieme kookgenot, die begon in het verre Oosten. Daar was de eerste kleioven, de ‘kamado’, ook wel de vuurhaard genoemd, de methodiek om gerechten van een heerlijke grillsmaak te voorzien.

 

 

 

 

* Het is niet uitgesloten dat onze gerechten allergenen bevatten. Heeft u een allergie? Vraag dan naar onze speciale kaart of meld uw allergie aan de kok.